10 Mayıs 2015 Pazar

josep anlattı 8

josep artık arkadaşlarının yanındaydı, onlarda anlattıklarına inanıyor birlik olmak istiyorlardı

hep birlikte göl evine gittiler okul müdürünün burada boğulmuş olma ihtimali vardı ve çok geçmeden göl içinden büyük bir ip çıktı ve okul müdürüne ait olduğu anlaşılan bir cüzdan bunlar josep'in ve ailesinin başını belaya sokmak için yeterliydi. polisler anne ve babasına sorular sorarken büyük siyah araba belirdi içinde linda ve şoförü vardı. annesi ya da babası yoktu bu sefer.
çiftlik evinde bulamayınca buraya gelmek istemişti hem maxi yi hemde josep'i görecekti.
ne olup bittiğini sordu linda şaşkın görünüyordu ve sanki eski linda gibi. o eski masum yüz ifadesine kavuşmuş gibiydi üzerinde küçük çiçekli bir elbise saçları hafif arkadan toplanmış.
josep ona burada bulunmaması gerektiğini söyledi genç kızı kovar gibi uzaklaştırdı evin önünden. linda orada olmak arkadaşlarına destek olmak istiyordu bir sorun olduğu belliydi
genç kızda onlar gibi bu karışık durumlara polislere alışmıştı
paul linda'yı endişli görünce ona eşlik etmek istedi hemen atılıp birlikte şehire gidip josep'i orada beklemenin daha doğru olacağını söyledi. bir anda genç kızı da kolundan çekip arabaya bindirmişti iki arkadaşı josep ve linda şehir merkezine doğru gittiler. josep çok şaşkındı ailesinin yanında kalmıştı yanında üç arkadaşı daha vardı.
paul her zayıf anı kolladığı gibi şimdide fırsatı kaçırmayıp kendini linda'ya iyi gösterme çabasındaydı.
polisin araştırmaları ve görüşmeler birkaç saat sürdü ailesi çok endişeli ve öfkeliydi josep olup bitenle bir ilgisi olmadığını söylese de bu durumdan oğullarını sorumlu tutuyorlardı. özellikle de linda ile aradaşlık kırmaya başladıktan sonra tasvip etmedikleri arkadaşları olmuş onaylamadıkları bir ok şey yapmıştı. arkadaşlarına gitmelerini bu gece ailesiyle kalması gerektiğini söyledi josep.
hem üzgün hemde kafası karışıktı okul müdürlerinin kim neden göl evinde öldürmek isterdi ki?
ayrıca kızgındı da - kendine-
linda ile ilgi anlattıkları sayesinde ondan uzaklaştığını düşünen paul şimdi fırsatçı gibi güvenmediğini söylediği linda'nın yanındaydı belkide josep'i kötülüyordu.

josep bütün gece düşündü uyuyamadı - maxi hiç yerinden kıpırdamıyordu havlamıyordu hastalandığını düşündü yarın ilk iş veterinere götürecekti.

göl evinde kalan arkadaşları da paul ve linda'nın yanına gitti şehir merkezinde bir cafe de oturdular josep'in bütün arkadaşları ve linda.
o sırma saçlı kız en masumane hali ve sevecenliğiyle herkesi kendine hayran bırakmıştı kimsenin linda ilgili olumsuz bir düşüncesi yoktu artık. genç kız adeta büyülüyordu herkes çok eğlenmişti. bu olanlardan josep'in haberi yoktu o sadece merak ediyordu ve bir yandan da ailesinin gece boyunca onun yüzünden tartıştıklarını hapse girme korkularını dinliyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder